Іле Алатауының мұздануы - Степанов, Б.С.; Яфязова, Р.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Мақалада Іле Алатауының мұздануы туралы әртүрлі болжамдар келтірілген. Климаттың жаһандық өзгеруі, оның өзгеруінің сел белсенділігіне әсері туралы мәліметтерді пайдалану, шөгінділердің биік таулы аймақтан тау етегі жазығына тасымалдану механизмін білу осы аумақтағы мұз басу дәрежесін негіздеуге мүмкіндік берді.