ОҢТҮСТІК ЖӘНЕ ОҢТҮСТІК-ШЫҒЫС ҚАЗАҚСТАННЫҢ ТАУЛЫ АЙМАҚТАРЫНЫҢ ТОПЫРАҒЫНА ТҮСЕТІН ҚАР ЖҮКТЕМЕСІНІҢ ТАРАЛУЫ - Баймагамбетов, Б.О. (Гидрометеорология және экология, 2024)
Қаратау, Талас Алатауы, Қырғыз және Іле Алатауы, Күнгей Алатау, Теріскей Алатау, Ұзынқара (Кетмень) және Жетісу Алатау тау жүйелерінде орналсқан Қазгидрометтің 8 қар өлшеу маршруттары мен 14 метеостанцияларының бақылау нәтижелері бойынша ArcGIS жүйесінде топыраққа түсетін қар жүктемесінің таралуын 50 жылдық қайталануының картасы тұрғызылған.