АЛМАТЫ ҚАЛАСЫ АУА БАССЕЙНІНІҢ ЛАСТАНУ ЖАҒДАЙЫ - Сүлейменова, А.Р. (Гидрометеорология және экология, 2024)
Мақалада Алматы қаласы ауа бассейнінің ластану жағдайы, яғни атмосфера ластану индексінің 2004...2013 жж. аралығындағы өзгеру динамикасы, негізгі ластаушы заттардың: шаң-тозаң, көміртек оксиді, азот диоксиді және формальдегидтің орташа жылдық жүрісі көрсетілген.