БАЛҚАШ КӨЛІНІҢ ТҮП ШӨГІНДЕГІ РАДИОНУКЛИДТЕРДІҢ ҚҰРАМЫ - Шарипова, О.А. (Гидрометеорология және экология, 2024)
Берілген мақалада Балқаш көлінің түп шөгіндегі радиологиялық зерттеулерінің сараптамасы берілген.Техногенді радионуклидтердің құрамы физикохимиялық қасиетіне байланысты.Көбінесе түп шөгіндегі ластану радиостронцимен көрсетілген.