К ВОПРОСУ О ПЕРЕХОДЕ К ЕВРОПЕЙСКОЙ КЛАССИФИКАЦИИ КАЧЕСТВА ВОД РЕК И О МЕТОДИКЕ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ИХ ЭКОЛОГИЧЕСКОГО СОСТОЯНИЯ - Бурлибаев, М.Ж.; Джумагулов, А.А.; Бурлибаева, Д.М. (Гидрометеорология и экология, 2023)
Жұмыста су нысандарын еуропалық жіктеу мен өзендердің экологиялық жағдайының сапасын анықтау әдістемесіне сәйкес табиғи су сапасының стандарттарын бекіту және өзгерту әдістемелік мәселелерін шешу жолдары сипатталады. Су нысандарының сапасын басқару саласындағы нормативті құжаттарға талдау жасалып, су сапасын нормалау механизмінің артықшылықтары мен кемшіліктері нақты сипатталады.