Топырақтың тұздану дәрежесінің өзгеруімен жаздық бидайдың өсу динамикасы мен шығымдылығы

Авторлар

  • Р.К. Бекбаев Казахский научно-исследовательский институт водного хозяйства

Аңдатпа

Мақалада Орталық Қазақстанның қара каштан топырақтарының түбірлік қабатының сортаңдану дәрежесі мен тереңдігінің жаздық бидайдың өсуі мен дамуына әсерін анықтау бойынша зерттеулердің нәтижелері берілген. Топырақтың тұздану дәрежесінің жоғарылауы жаздық бидайдың шығымдылығының төмендеуіне және олардың вегетациясының ұзақтығының ұзаруына кедергі болатыны анықталды.

References

Базилевич Н.И., Панкова Е.И. Опыт классификации почв по засоле¬нию. // Почвоведение, 1968. № 11.

Ковда В.А. Основы учения о почвах. - М.: Наука, кн II. — 1973. — 467 с.

Пачепский Я.А. и др. Моделирование процессов засоления и осолонцевания почв. - М.: Наука, - 1980. - 304 с.

Скурбул А.Г., Калашников К.Г. Оценка степени засоления пойменных почв Молдавии. // Гидротехника и мелиорация, 1975, № 12. - с. 73-76.

Жарияланды

2023-06-09

How to Cite

Бекбаев, Р. (2023). Топырақтың тұздану дәрежесінің өзгеруімен жаздық бидайдың өсу динамикасы мен шығымдылығы. Гидрометеорология және экология, (2), 34–38. Retrieved from https://journal.kazhydromet.kz/index.php/kazgidro/article/view/1616

Журналдың саны

Бөлім

ГЕОГРАФИЯ