ЖАӨ ӨНДІРІСІНІҢ АҒЫН СУЛАРЫНАН МАЙЫН АЙЫРУ

Авторлар

  • И.Г. Цой Таразский государственный университет им. М.Х. Дулати
  • К.Д. Әбубәкірова Таразский государственный университет им. М.Х. Дулати
  • Ж.К. Урбисинов Таразский государственный университет им. М.Х. Дулати

Аңдатпа

Қазақстанның Оңтүстік аймарында қойлардың жун майының физико-химиялық қасиеттері зерттеліп, олардың химиялық тұрақсыздылығы көрсетілген. Техникалық жүн майының сапасының төмендеуіне ЖАӨ өндірісінің ағын сулардан оларды айыру технологиясына әсер етеді, техникалық нарықтық сүранысын төмендетеді.
Жүн майын алу және қайта өндеу өндірісінің ұйымдастырылуы жоғары сүрамға не жекелеген өнімдер шығару үлгін, оларды мүмкіндігінше модификациялауға бағытталуы тиіс.

References

В.Рогачев. Некоторые вопросы первичной обработки шерсти. М.: Легкая промышленность, 1980г.

В.Н.Бушующий и др. Масло-жировая промышленность.-1987.-№8

Л.Д.Шапироидр. Химико-фармацевтический журнал 1978.-№9

И.Г.Цой, Ю.А.Юлдашбаев, Е.А.Карасев. Овцеводство.-1992-№4

Жарияланды

2023-06-21

How to Cite

Цой, И., Әбубәкірова , К., & Урбисинов, Ж. (2023). ЖАӨ ӨНДІРІСІНІҢ АҒЫН СУЛАРЫНАН МАЙЫН АЙЫРУ. Гидрометеорология және экология, (2), 176–181. Retrieved from https://journal.kazhydromet.kz/index.php/kazgidro/article/view/1856

Журналдың саны

Бөлім

ЭКОЛОГИЯ

Осы автордың (немесе авторлардың) ең көп оқылатын мақалалары